kolmapäev, 21. august 2013

Kihiline peedi-juustusalat

Koduselt pidulik köögiviljasalat, mille erinevad kihid tulevad kõige paremini esile, kui serveerida salatit sirgete seintega klaaskausis. Huvitava tulemuse saab pakkudes salatit väikestes portsjonpokaalides, sellisel juhul saab salatit süüa kas läbisegatult või nautida kihthaaval, kellele siis kuidas meeldib.
Kes eelistab tõhusamat kõhutäit, võib herned asendada hoopis suitsukana või suitsuvorstiga.

Soovitan salatil lasta paar tundi külmas maitsestuda, pikemalt seismisel muutuvad koostisained vesiseks ja peedimahl hakkab alumisi kihte punaseks värvima.


Kihiline peedi-juustusalat

6 sööjale

400 g keedetud peeti
300 g juustu
4 keedetud muna
3-4 marineeritud kurki
200 g külmutatud herneid

Kaste:
200 g hapukoort
200 g majoneesi
soola-pipart

Vala külmunud herned keeva veega üle ja jäta nõrguma. Riivi peet, juust ja munad jämeda riiviga. Haki marineeritud kurgid. Sega kokku kastmeained.
Vala klaaskausi* põhja herned, seejärel riivitud munad, siis kolmandik kastmest. Kastme peale riivitud juust, edasi riivitud peet ja seejärel hakitud kurk. Kõige peale vala ülejäänud kaste. Lase salatil paar tundi külmkapis maitsestuda. Kaunista hakitud maitserohelisega.

*valmistasin salati 1,2 liitrisesse kaussi ja see tuli antud kogustega ääreni täis.

Kommentaare ei ole: