teisipäev, 9. juuli 2013

Šokolaadi-kookosemaius

Šokolaadi-kookosemaius maitseb nagu Bounty šokolaad ja mille tegemine kodus on äärmiselt lihtne, ainult veidi aeganõudev, sest maius vajab aega külmkapis tahenemiseks. Selles retseptis on glasuurimiseks kasutatud piimašokolaadi, aga ka tumeda šokolaadiga saab väga hea, mitte nii magus.

Mina säilitasin osa maiuseid külmkapis ja ülejäänud sügavkülmas. Peab ütlema, et ka otse sügavkülmast võttes on tegemist väga maitsva maiusega, eriti mõnus ja jahutav kuumal suvepäeval. Toatemperatuuril hoidmiseks tuleb šokolaad eelnevalt tempereerida (loe täpsemalt Nami-Namist), siis ei sula šokolaad toasoojas.


Šokolaadi-kookosemaius

ca 25 tk

300 g kookoshelbeid
300 g magusat kondenspiima
150 g pehmet võid
300 g piimašokolaadi

Sega kookoshelbed ja toasoe või. Lisa kondenspiim ja sega ühtlaseks massiks.
Vooderda ca 18x25 cm vorm toidukilega ja vala kookosmass vormi. Tõsta vorm 2-3 tunniks sügavkülma.
Lõika külmunud kookosmass ca 3x6 cm kangideks, tõsta kangid 1 tunniks sügavkülma.
Sulata piimašokolaad. Kasta kookoskangid šokolaadi sisse ja seejärel külmkappi tahenema.

Retsept: Nami-Nami

Kommentaare ei ole: