esmaspäev, 17. juuni 2013

Kanatäidisega pommud

Täidetud köögiviljad jõuavad meie lauale kahetsusväärselt harva. Ometi on tegemist lihtsalt ja kiiresti valmiva põneva roaga. Kasutasin selles roas eilse ahjukana jääke, aga võib valmistada ka toorest kanafileest. Sel juhul kanaliha muidugi eelnevalt küpsetada.  Jogurti-majoneesikaste muudavad täidise mõnusalt mahlaseks, maitset annab basiilik.


Kanatäidisega pommud

4 tk

2 pommut
200 g ahjukana
1 sl majoneesi
1 sl maitsestamata jogurtit
100 g mozzarellat
1 tomat
peotäis basiilikulehti
palsamikastet
soola-pipart


Lõika pommud pikuti pooleks. Uurista sisu välja, nirista tühjadele pommupoolikutele veidi oliivõli ja küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.
Tükelda pommudest välja uuristatud sisu väiksemaks. Kuumuta tükke mõni minut kuumas õlis. Lisa tükeldatud kana ja mozzarella, majonees ja maitsestamata jogurt. Maitsesta soola-pipraga. Tõsta pann tulelt, lisa täidisele hakitud basiilikulehed.
Täida pommupoolikud täidisega. Kata tomatikuubikutega ja nirista üle palsamikastmega. Küpseta 200 kraadi juures 15 minutit kuni juust on täidises sulanud.

2 kommentaari:

Marilin ütles ...

Olen neid juba mitu korda teinud, tõeliselt maitsev!! Mees ütles, et see on parim toit, mida ma teinud olen, see juba ütleb midagi :D

Liisi ütles ...

Tore, et retsept meeldis! Täidetud köögiviljad on hea vaheldus argisele õhtusöögile.