reede, 28. juuni 2013

Eton Mess

Üks lemmikumatest maasikamagustoitutest. Ometi ei valmista ma seda eriti tihti, sest küll ei ole kohe rõõska koort külmkapist võtta või on keegi vahepeal beseed nahka pistnud. 

Eton Mess on üks minu salarelv suuremale seltskonnale magustoidu serveerimiseks - valmistamine seisneb ju ainult komponentide kokkusegamises ja kui üldjuhul valmistan magustoitu väikestesse pokaalidesse, siis ka suures klaaskausis jääb tulemus väga ahvatlev. 

Traditsiooniliselt valmistatakse Eton Messi maasikatest, aga väga maitsev saab ka muude suvemarjadega.


Eton Mess

4-le sööjale

300 g maasikaid
4 dl rõõska koort
1 tl vaniljesuhkrut
1 sl suhkrut
75 g beseed

Vahusta koor suhkrutega. Tükelda pooled maasikad ja enamus beseed väiksemateks tükkideks ning sega vahukoorega. Tõsta magustoidupokaalidesse. Tõsta peale ülejäänud maasikad ja veidi beseetükke. Serveeri kohe.

Kommentaare ei ole: