reede, 17. mai 2013

Võilillemoos

Kui enamus inimesi kirub võililli ja üritab neid väevõimuga murust välja juurida, siis mulle seevastu võililled väga meeldivad ja minu murul võivad nad vabalt koos kirikakardega ilutseda.
Võililled tuleks kindlasti korjata päikesepaistelisel päeval, mil õienupud on täielikult avanenud, seejärel puhastada kroonlehed, mis on üsna tüütu tegevus, aga tulemus on magusam ja kollasem (tupelehted muudavad moosi mõrkjaks ja värvilt rohekamaks).
Võilillemoos on kergelt mõrkjas, aga magus nagu mesi - vahel nimetatakse keedist ka võilillemeeks. Tänu moosisuhkru kasutamisele on konsistents pigem marmelaadi sarnane. Sobib hästi röstsaia katteks koos brie juustuga.


Võilillemoos

2 l võililleõisi
1 l vett
2 sidrun
1 pakk (330 g) Dansukkeri 1+3 moosisuhkrut

Puhasta võilleõied alumisest rohelisest osast. Vala puhastatud kollastele õitele peale 1 liiter keeva vett, nii et võililled oleksid üleni kaetud. Jäta 24 tunniks kaane alla seisma.
Kurna vedelik potti, lisa sidrunimahl ja lase keema tõusta. Lisa juurde suhkur ning keeda tasasel tulel 15 minutit.

Retsept: Puhas rõõm


Kommentaare ei ole: