teisipäev, 21. mai 2013

Sparglipirukas parmesani juustuga

Mõnus, et kasvuhoonest saab juba rohelisi salatilehti noppida ja krõmpsuvaid rediseid mullast puhtaks raputada. Ühte peenraserva on mul ka spargel torgatud, kuid lasen sel aastal veel tal kosuda. Lugesin, et spargel on valmis saaki andma alles kolmandal aastal, nii et las need peenikesed varrekesed veel  õõtsuda tuules ja seni tuleb sparglit turult hankida.
Ühe kimbu sparglit sõime lihtsalt praetult, kõrvale pošeeritud muna. Teisest kimbust valmis see lihtne, aga ülimaitsev pirukas.

Retsept on inspireeritud maikuisest ajakirjast Jamie.


Sparglipirukas parmesani juustuga

Põhi:
300 g jahu
150 g võid
näpuotsatäis soola
1 muna

Täidis:
250 g sparglit
110 g suitsupeekonit
3 muna
150 g parmesani juustu
2 dl rõõska koort
1 tl Dijoni sinepit
soola-pipart

Põhja jaoks näpi külm või jahuga ühtlaseks puruks, lisa sool ja muna. Suru tainas 20x30 cm pirukavormi. Tõsta 20 minutiks külma.
Tükelda suitsupeekon väikesteks ribadeks ja prae läbi. Tõsta praetud peekon köögipaberile nõrguma.
Kata pirukas küpsetuspaberiga ja aseta peale küpsetusoad (või -herned vms). Küpseta 180-kraadises ahjus 15 minutit, eemalda küpsetuspaber ja küpseta veel 3-4 minutit kuni põhi on kuldne.
Täidise jaoks klopi munad lahti, lisa rõõsk koor, praetud peekon ja riivitud parmesan. Maitsesta sinepi ja soola-pipraga.
Vala täidis eelküpsetatud pirukapõhjale, aseta peale sparglid. Küpseta 180-kraadises ahjus 25 minutit. Enne serveerimist lase 15 minutit taheneda.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Küll on tore, et ma selle siit leidsin, sest endalgi plaan sama pirukategu käsile võtta ja nüüd veelgi kindlamalt, sest positiivne tagasiside ju kannustab!

Liisi ütles ...

Meile tõesti maitses see pirukas, mõnus rabe pirukapõhi ja krõmpsuvad sparglid. MMmm...