esmaspäev, 6. mai 2013

Pommuvorm

Itaalia kuulsast vormiroast Melanzane alla Parmigiana inspireeritud pommuvorm.
Aja kokkuhoidmiseks küpsetasin pommuviile ahjus, originaalis praetakse neid ikka ohtras õlis, sedasi tuleb ka roog rammusam. Igaljuhul on tulemus mahlane ja maitsev.


Pommuvorm

4 sööjale
1 suur pommu
1 tomat
1 sibul
1-2 sellerivart
1-2 küüslauguküünt
400 g purustatud tomateid
1-2 sl suhkrut
soola-pipart
peotäis värsket basiilikut
veidi riivjuustu
125 g mozzarellat

Lõika pommu 1 cm paksusteks viiludeks. Laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, nirista peale oliivõli ja küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit või kuni pommuviilud on küpsed.
Samal ajal valmista tomatikaste. Kuumuta pannil õli, lisa hakitud sibul ja seller. Kui köögiviljad hakkavad pehmenema, lisa hakitud küüslauk ja purustatud tomatid. Maitsesta suhkru, soola ja pipraga. Lase vaiksel tulel podiseda, kuni kaste hakkab paksenema. Valmis kastmele lisa hakitud basiilikulehed.
Määri ahjuvorm õliga. Pane vormi põhja pool tomatikastmest, selle peale pommuviilud ja peale veidi riivitud juustu. Peale uuesti tomatikaste, pommuviilud, mozzarellaviilud ja tomativiilud. Küpseta 200-kraadises ahjus 20-30 minutit kuni juust on pealt kergelt pruunistunud. Enne serveerimist lase 10 minutit roal taheneda. 

Kommentaare ei ole: