kolmapäev, 17. aprill 2013

Tomatine pelmeenivorm

Aeg-ajalt tuleb ikka ette, et külmkapp on tühi, aga kohe-kohe vaja õhtusöök lauale tõsta. Seepärast hoian ikka sügavkülmas pelmeenipakki. Keedetud või praetud pelmeenid mind väga ei isuta, see-eest saab neist maitsva vormiroa. Kasutasin minipelmeene, aga sobivad ka tavalised pelmeenid. Kõrvale serveeri rohelist salatit.

Tomatise pelmeenivormi retsepti leiab ka ajakirja Maret aprillikuu numbrist.



Tomatine pelmeenivorm

4-6 sööjale

1 pakk (350 g) minipelmeene
1 sibul
2 sellerivart
1 paprika
2 küüslauguküünt
400 g purustatud tomateid
1 dl vett
1 sl suhkrut
1 sl kuivatatud tüümiani
väike punt hakitud basiilikut
soola-pipart
100 g Valio Forte juustu

praadimiseks õli

Haki sibul, seller, paprika ja küüslauk. Kuumuta pannil õli ja kuumuta köögivilju madalal kuumusel 7-8 minutit. Lisa juurde küüslauk, purustatud tomatid, suhkur, kuivatatud tüümian ja hakitud basiilik. Lisa veidi vett, maitsesta soola-pipraga ja hauta kastet madalal kuumusel 20 minutit.
Samal ajal keeda pelmeenid vastavalt pakil toodud juhendile.
Tõsta keedetud pelmeenid ahjuvormi, vala peale tomatikaste ja puista peale riivitud juust. Küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit kuni juust on pruunistunud. Enne serveerimist lase 10 minutit taheneda.

4 kommentaari:

Koopatibi ütles ...

Ilus pilt! Ja Maret seekord puha tuttavaid täis :D

Pille ütles ...

Nägin seda retsepti ka juba Maretist ja isegi imestasin, et nii palju tuttavaid tegijaid :)

In. ütles ...

Olen varem pannud peale munade ja piimasegu ja ahju. Kunagi ei ole keetnud, milleks lisatööd?

Liisi ütles ...

In. - võib ka külmutatud pelmeenid panna, aga sel juhul tuleks küpsetusaega pikendada 30 minutini.