neljapäev, 21. märts 2013

Marmorkeeks

See oli üks esimesi küpsetisi, mida ma katsetasin, kuid tookord see ebaõnnetus täielikult, sest valmistamisjuhendis oli viga ja küpsetuspulber oli retseptiloendist välja jäänud. Tänaseks olen algretsepti täiendanud hapukoorega, mis muudab keeksi tõeliselt pehmeks ja mahlaseks.
Tõeline retseptivaramu klassika.


Marmorkeeks

150 g toasooja võid
2,5 dl suhkrut
3 muna
1 tl vaniljesuhkrut
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
250 g hapukoort
2 sl kakaod

Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa ükshaaval munad. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning sega taigna hulka. Lisa juurde hapukoor.
Eralda 1/3 taignast, lisa sellele kakaopulber. Tõsta 3/4 heledast taignast võitatud keeksivormi. Tõsat peale pruun tainas ja vala peale ülejäänud hele tainas. Sega kahvliga õrnalt läbi, et taignad omavahel seguneksid. Küpseta 175-kraadises ahjus 50-60 minutit, kontrolli küpsust puutikuga.

4 kommentaari:

David Pugal ütles ...

Just tegime :) super!

Liisi ütles ...

David, kui tore on Sinust kuulda! Ja muidugi olen rõõmus, et keeks meeldis. See on ka minu üks lemmikuid.

Anonüümne ütles ...

Väga väga maitsev! Suur tänu retsepti eest!! :)

Anonüümne ütles ...

Oh, tõesti suurepärane keeks tuli välja, aitäh retsepti eest, sellest saab nüüd minu lemmik !!! :)