teisipäev, 12. veebruar 2013

Astelpajuvõie

Lemon curd'i põhimõttel saab väga edukalt ka astelpajudest hapukat võiet valmistada. See sobib kasutamiseks magustoitudes, kookides ja muidugi niisama maiustamiseks.


Astelpajuvõie

75 g võid
2 dl astelpajumahla
150 g suhkrut
4 muna

Sulata potis või, sega juurde astelpajumahl ja suhkur. Pidevalt vispeldades lisa munad. Kuumuta segu tasasel tulel aeg-ajalt segades 10-15 minutit kuni segu on paksenenud. Vala purki ja lase jahtuda. Säilita külmas kuni nädal.

2 kommentaari:

Koopatibi ütles ...

Mmm, see võib mõnus olla!

Liisi ütles ...

Ongi nii!

Kusjuures astelpajumahla tegemiseks võib kasutada ka külmutatud astelpajumarju, lastes neil sulada, ja pressides läbi sõela, nii et seemned ja kestad eralduksid.