neljapäev, 8. november 2012

Šokolaadi-hapukooretort

Meelepärase tordi otsingutel võtan tihti esimesena ette Nadja Kaarma raamatu. Sealt leiab nii uhkeid torte kui ka lihtsaid ja kiiresti valmivaid küpsetisi, kuid samas on ka lihtsamad koogid nii uhkelt kaunistatud, et välimus lausa kutsub maiustama.

Ka selle šokolaadi-hapukooretordi leidsin Nadja Kaarma raamatust, kuid samas tegin retsepti siiski nii palju muudatusi, et algsest eriti palju alles ei jäänud. Tegemist on lihtsa tordiga, vaja ainult biskviit küpsetada, kreem segada ja tort kokku panna. Kindlasti sobib läheneva isadepäeva pidulauda kaunistama.


Šokolaadi-hapukooretort

Biskviit:
200 g võid
200 g suhkrut
4 muna
100 g martsipani
200 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit

Kreem:
1 dl piima
3 tl želatiini
300 g hapukoort
300 g kohupiimapastat
4 sl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut


Kaunistamiseks:
150 g šokolaadi
100 ml rõõska koort
1 karp vahvlitorusid šokolaadis
peotäis kreeka pähkleid

Vahusta või suhkruga. Lisa ükshaaval munad ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Lõpuks sega hulka riivitud martsipan. Vala tainas küpsetuspaberig kaetud 24-cm lahtikäivasse vormi ja küpseta 180 kraadi juures 40 minutit. Jahuta ja lõika biskviit kolmeks kihiks.
Täidise ained olgu kõik toasoojad. Paisuta želatiin piimas ja seejärel sulata ning jahuta toatemperatuurile. Sega hapukoor, suhkur, vaniljesuhkur ja kohupiimapasta ja nirista segamist jätkates sisse želatiin.
Määri biskviidikihid kreemiga. 
Glasuuri jaoks kuumuta rõõsk koor ja sulata selles šokolaad. Lase glasuuril veidi jahtuda ja kata seejärel tort. Kaunista vahvlitorude ja kreeka pähklitega.

Retseptiidee: Nadja Kaarma "Nadja Koogid 2"


4 kommentaari:

Voisula ütles ...

Väga ilus tort. Uhke on ôige sôna seda kirjeldama. Allolev suvikôrvitsakoogi pilt on nii ilus ôrn ja romantiline. Sinul on selgesti olemas oma toidufotograafia käsikiri.

Liisi ütles ...

Aitäh! Nii armast kommentaari on alati meeldiv lugeda :)

Anonüümne ütles ...

Liis, kas tort liiga kuivaks ei jäänud?

Liisi ütles ...

Kuivaks küll ei jäänud. Biskviidipõhjad on lõigatud õhukesteks ja kreem on piisavalt mahlane.
Samas võib kindluse mõttes põhjasid veidi piimaga immutada ja lasta tordil üleöö seista.