kolmapäev, 28. november 2012

Porgandi-vaarikarull

Selle porgandirulli jaoks saab ära kasutada tõsiselt suure hunniku porgandeid, isegi nii palju, et mingil hetkel taban end igatsemas köögikombaini, sest käsi hakkab riivimisest juba krampi tõmbama. Aga tulemus on seda väärt.
Porgandipõhi jääb mahe ja mahlane, samas vahukooretäidis on magus ja vaarikatest hapukas. Rulli katvad kookoshelbed aga meenutavad tänast ilusat talveilma ja vaikselt mahasadanud lund.


Porgandi-vaarikarull

300 g riivitud porgandit
100 g jahu
100 g suhkrut
2 muna
3 sl õli
40 g kookoshelbeid

Kreem:
200 ml rõõska koort
50 g suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
100 g vaarikaid
2 sl piima
2 želatiinilehte

Sega riivitud porgandid, jahu, suhkur, munad ja õli ühtlaseks ning määri tainas ristkülikukujuliselt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit. Kalluta küpsenud põhi teisele kookoshelvestega kaetud küpsetuspaberile ja lase jahtuda.
Kreemi jaoks vahusta koor suhkru ja vaniljesuhkruga. Paisuta želatiinilehed külmas vees, sulata veidikeses kuumas piimas. Sega vahustatud koore hulka vaarikad ja pidevalt segades nirista hulka sulanud želatiin. Määri täidis jahtunud porgandipõhjale ja keera pikemast servast rulli. Lase külmas tarduda vähemalt paar tundi.

Algretsept: Anni Arro "Itaalias, Pelgulinnas ja Sepamaal"

Kommentaare ei ole: