reede, 24. august 2012

Panzanella

Panzanella on Itaalia salat, mis koosneb suveküpsetest tomatitest ja saiast. Parim on kasutada ciabatta saia või gruusia leiba, tavalise saiaga ei jää tulemus niivõrd hea. Salat serveerida kohe pärast saia lisamist, muidu leotub sai tomatimahladest ja kaob krõbedus.



Panzanella

6-8 sööjale

1 ciabatta sai või gruusia leib
1 kg erinevat värvi tomateid
2 väikest kurki
1 punane sibul

Kaste:
3 sl oliivõli
3 sl palsamiäädikat
musta pipart
meresoola

Rebi sai / leib suupärasteks tükkideks. Piserda leivatükkidele veidi oliivõli ja küpseta 200 kraadises ahjus 8-10 minutit kuni leivatükid on kergelt krõbe. Lase jahtuda.
Lõika tomatid suuremateks tükkideks, viiluta kurk ja viiluta sibul õhukeselt.
Sega omavahel kastmeained. Sega kausis tomatitükid, kurgi ja sibulaviilud ning krõbedad leivatükid, vala peale kaste. Serveeri kohe.

Retsept: Nami-Nami

Kommentaare ei ole: