teisipäev, 28. august 2012

Kodune tomatiketšup

Mida teha, kui kasvuhoones on ootamas suurem hulk küpseid tomateid? Parim viis nende realiseerimiseks on keeta kodust ketšupit.
Ketšupi valmistamiseks tuleb küll aega varuda, kuid vaid selleks, et ketšup paksemaks keeks. Antud retsepti järgi tehes saab ketšup üsna krehvtine, kes nii vürtsikat ei armasta, siis olgu piprate lisamisega pigem tagasihoidlikum.



Kodune tomatiketšup

Kogus: 1 l

1,5 kg tomateid
2-3 sibulat
200 g juursellerit
2-3 küüslauguküünt
1 punane paprika
4 sl suhkrut
2 tl soola
0,5 dl õunaäädikat
2 tl paprikapulbrit
0,25 tl viie pipra segu
0,25 tl Cayenne pipart
õli

Tükelda tomatid, sibulad, juurseller ja paprika ning kuumuta veidikese õliga kuni tomatist mahla eraldumiseni, keeda kuni köögiviljade pehmenemiseni. Lase veidi jahtuda.
Püreesta sega saumikseriga, siidisema tulemuse saamiseks nõruta saadud segu läbi sõela.
Pane segu potti, keeda tasasel tulel aeg-ajalt segades 1,5-2 tundi, kuni segu pakseneb. Lisa sool, suhkur ja teised maitseained. Maitsesta õunaäädika ja pressitud küüslauguga. Kuumuta veel 10 minutit.
Tõsta kuum ketšup purkidesse, sulge õhukindlalt ja lase jahtuda. Säilita jahedas.

Retsept: Aive Luigela "Hoidised"


Kommentaare ei ole: