teisipäev, 26. juuni 2012

Kikerherne-tuunikalasalat

Kikerherned maitsevad mulle väga, kuid nende valmistamine on üsna aeganõudev. Kui on kiire, siis eelistan konserv-kikerherneid, mida leiab juba pea igast suuremast kauplusest. Kui aega on, panen kikerherned eelmisel õhtul vette likku. Järgmisel päeval loputan kikerherned ja panen rohke veega keema. Keedan tasasel tulel umbes tund aega ehk kuni herned on parajalt pehmed, vajadusel lisan vett. Kurnan ja jätan jahtuma.

Kikerherne-tuunikalasalat on pisut omapärase maitsega, selline veidi tšilline-hapukas, kuid siiski väga hea. Sobib serveerida pearoa kõrvale, kui ka iseseisva roana, näiteks koos röstitud ciabattaga.


Kikerherne-tuunikalasalat

2-le sööjale

1 purk (250 g) konserv-kikerherneid
3 sl oliivõli
1 sl valgeveiniäädikat
50 g marineeritud paprikat
1 punane sibul
0,5 tl vürtsköömneid
0,25 tl apteegitilliseemneid
0,25 tl tšillihelbeid
1 tl suitsutatud paprikapulbrit
1 õliga tuunikalakonserv
1-2 sl sidrunimahla
0,5 dl hakitud värsket peterselli
soola-pipart

Nõruta kikerherned, lisa juurde oliivõli, veiniäädikas ja tükeldatud paprika. Haki sibul, prae õlis pehmeks. Purusta uhmriga maitseained, lisa pannile ja kuumuta 1 minut.
Lisa kikerhernestele nõrutatud tuunikala, sibul, sidrunimahl ja hakitud petersell. Maitsesta soola-pipraga. Sega salat õrnalt läbi.

Retsept: Nami-Nami

Kommentaare ei ole: