teisipäev, 27. märts 2012

Krõbesaiad sibulamoosi ja Brie juustuga

Sibulamoos ei ole nüüd küll teab mis uudis, küll aga ei olnud mina varem sibulamoosi maitsenud. Sibulad muutuvad moosi sees mitte kibedaks vaid hoopis magusaks. Mõnus suupiste praeguseks, küll veel veidi jahedaks, kevadpeoks.


Krõbesaiad sibulamoosi ja Brie juustuga

12 tk

Sibulamoos:
4 sibulat
fariinisuhkrut
suhkrut
vett

ciabattat või muud saia
oliivõli
Brie juustu

serveerimiseks tüümiani või lehtpeterselli

Moosi jaoks koori sibulat ja viiluta õhukeselt. Kuumuta potis sibulaviilud, suhkrud ja vesi ning lase madalal kuumusel aeg-ajalt segades haududa umbes 30-45 minutit kuni moodustub marmelaaditaoline mass.
Lõika saiast 12 viilu, piserda neid pealt oliivõliga ning küpseta 200-kraadises ahjus 3-5 minutit kuni saiad muutuvad krõbedaks.
Tõsta igale krõbesaiale sibulamoosi ning lõika peale juustutükk. Grilli ahjus kuni juust on veidi sulanud. Kaunista maitserohelisega ja serveeri kohe.

Kommentaare ei ole: