pühapäev, 5. veebruar 2012

Martsipanitäidisega sarvesaiad

Pühapäeva hommikul pole miskit paremat kui ahjusoojad sarvesaiad. Saiad valmivad imelihtsalt, kui külmutatud lehttainas on eelmisel õhtul külmkappi sulama tõstetud ning selleks ajaks kui kohv valmib on köök juba isuäratavat lõhna täis ja saiad ahjus kohevaks küpsenud.



Martsipanitäidisega sarvesaiad

8-10 tk

250 g lehttainast
100 g Odense martsipani*

peale mandlilaaste
määrimiseks muna

Rulli lehttainas. Lõika taignas kolmnurkadeks (põhja laius 10 cm, küljed 20 cm). Lõika martsipan kangideks, aseta igale taignakolmnurgale martsipanikang ning rulli kolmnurk laiemast otsast kokku. Aseta sarvesaiad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile keerates saia otsad pisut kõveralt sissepoole. Määri saia pealt lahtiklopitud munaga ja puista peale mandlilaaste. Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit kuni saiad on pealt kuldsed.

*Retseptis kasutatud Odense tooteid jagas katsetamiseks Kalev



2 kommentaari:

''Pisike minaise'' ütles ...

Just nuputasin, mida külmas oleva lehttaignaga peale hakata - õunapomme juba tehtud küll... Nüüd kööki ja martsipani-sarvesaiama ;)

Kati ütles ...

Väga isuäratav..