neljapäev, 23. veebruar 2012

Klassikaline kartulisalat

Ajatu klassika meie peolaudadelt.


Keeda kartulid-porgandid kindlasti varasemalt valmis, et nad jõuaksid täielikult jahtuda, muidu kiirustades jahutatud kartulitest ei saa mingit õiget salatit. Vorstist eelistan mina Moskva keeduvorsti - annab parema maitse kui tavaline lastevorst.
Minu jaoks käivad kartulisalati juurde kohustuslikult ka konservherned, kuid kuna need ajavad salati kiiresti hapuks, siis olen herned salatisse seganud vahetult enne serveerimist või hoopis eraldi kausikesega lauale pannud, nii et igaüks saab herned ise salati kõrvale tõsta. Mõnikord hakin salatisse ka hapukat õuna - annab mõnusa hapuka maitse.

Eriti nostalgiliseks minnes serveeri kartulisalati kõrvale viinereid :)


Kartulisalat

6-8 sööjale

6 keedetud kartulit
2 keedetud porgandit
2 sibulat
400 g keeduvorsti
3 keedetud muna
1 kurk

250 g hapukoort
250 g majoneesi
soola
pipart

Haki kõik koostisained väiksemateks tükkideks. Kastme jaoks sega hapukoor majoneesiga ning maitsesta soola-pipraga. Sega kaste salati hulka. Lase enne serveerimist vähemalt 1 tund külmas maitsestuda.

Kommentaare ei ole: