pühapäev, 15. jaanuar 2012

Pirni-clafoutis ehk ahjupannkook pirnidega

Pühapäev seostub ju ikka pannkookidega. Miks mitte valmistada pannkooki veidi teises võtmes ehk küpsetada hoopis ahjus, seda enam kui hommik on pisut unine ja ei viitsi pliidi juures küpsetada. Tuleb vaid tainas kokku segada, ahju küpsema tõsta ning samal ajal endale üks virgutav kohv valmistada.
Meie sõime pirni-ahjupannkooki törtsu hapukoorega.



Ahjupannkook pirnidega

0,5 pk Vilma pannkoogijahu*
200-250 ml vett
3 spl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
1 küps pirn

serveerimiseks tuhksuhkrut, kaneeli ja hapukoort, vaniljejäätis või vaniljekastet

Sega pannkoogijahu veega ühtlaseks tainaks ja kalla võitatud ahjuvormi. Lõika pirn õhukesteks viiludeks ja lao tainale torgates servapidi pisut tainasse.
Küpseta 180-kraadises ahjus 30-40 minutit kuni tainas on hüübinud (katsu küpsusastet tikuga).
Lase hetk jahtuda (parim leigena!) ja serveeri meelepärase lisandiga.




*Retseptis kasutatud Vilma tooteid jagas katsetamiseks Kalev

2 kommentaari:

ilse ütles ...

Oi see on hea mõte, täna hoiatas naabrinaine pool tundi ette, et tuleb kohvile... mul pold midagi pakkuda ja siis tuli see kook siit meelde:) Pannkoogijahu oli ülepannikoogi jahu ja üks pirn juhtus ka olema. Peale raputasin pärlsuhkru ja siis lasin paar minutit veel ahjus, suhkrul natuke sulada:) Superhea kiirkook:)
Tegelikult ma olen enne kunagi seda marjadega teinud aga ei mäleta, et nii hea oleks olnud... pirniga on superlux.

Liisi ütles ...

Tore, et meeldis! :)
Tegelikult olin ise ka alguses skeptiline ahjupannkoogi suhtes, kuid tulemus oli väga maitsev. Kui pannkoogijahu ei taha kasutada, siis võib ka tavalise vedelema pannkoogitaigna kokku segada ja selle ahju pista.