reede, 6. jaanuar 2012

Lihtne tomatisupp

Praegu poelettidel müüdavaid tomateid ei kipu küll ostma, sest neid iseloomustab kõik muu peale tomatimaitse. Seetõttu tuli käsile võtta sahvrisse kogutud konservtomatite purgid. 
Ja mis sobib tänasesse lörtsisesse talveilma paremini kui pisut vürtsikas kuum supp. Selle tomatisupi valmistamine on lihtsamast lihtne ja tulemus on väga maitsev. Kõrvale serveeri röstitud krõbedat saia.



Lihtne tomatisupp


2-le sööjale


1 purk (400 g) konservtomateid või purustatud tomateid
1 dl köögiviljapuljongit
2 spl suhkrut
1 spl Worchesteri kastet
cayenne pipart
soola
2 spl toorjuustu


Sega potis konservtomatid, puljong, suhkur ja Worchesteri kaste. Keeda tasasel kuumusel 10-15 minutit. Maitsesta soola-pipraga. Lisa toorjuust ja püreesta ühtlaseks. Serveeri krõbeda saiaga.


Retsept: Oma Maitse 2011 november

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mis kogusele kuubikule see 1 dl puljongit vastab? :)

Liisi ütles ...

Kahjuks ei ole mul puljongikuubikuid käepärast, aga pakendil on kindlasti kirjas, millise suhtega lahustada tuleb.
Mina kasutan puljongifondi - 1,5 sl fondist saab 5 dl puljongit, seega 1 dl puljongi saamiseks lahustasin veidi alla 0,5 sl konsentraati kuumas vees.