teisipäev, 31. jaanuar 2012

Karrine kanahautis aedviljadega

Mida kraad külmemaks õues, seda enam tekib isu igasuguste soojendavate hautiste järele.
Antud kanalihahautis jääb kookospiima kasutamisel mõnusalt kreemjas, vürtsi lisavad karri ja tšillipulber. Maitsestamisel tuleb olla pigem ettevaatlik, sest karripulbrid võivad olla erineva teravusega.
Linnulihadest olen järjest rohkem eelistanud fileele kintsuliha, kuna see jääb küpsetades oluliselt mahlasem ja tulemus maitsvam.


Karrine kanahautis aedviljadega

4 kuni 6-le sööjale

400 g kalkuni kintsuliha või kanafileed
3-4 suuremat shampinjoni
300 g (külmutatud) aedvilja-wokisegu
soola
1 tl pruuni suhkrut
1-2 tl karrit
tšillipulbrit
250 ml kanapuljongit
200 ml kookospiima
1 sl sidrunimahla
1 väike purk ananassilõike

Puhasta kalkuni kintsuliha kelmetest ja lõika suupärasteks tükkideks. Pruunista linnuliha õlis, lisa seened ja külmutatud aedviljad ning kuumuta veel 2 minutit. Maitsesta soola, suhkru, karri ja tšillipulbriga. Kalla juurde kuum puljong, kookospiim ja sidrunimahl, sega ühtlaseks ja hauta tasasel kuumusel 10-15 minutit. Enne serveerimist lisa kastmele tükeldatud ananassikuubikud. Vajadusel lisa maitseaineid.
Serveeri riisiga. Koheva riisi valmistamisõpetuse leiad siit.

3 kommentaari:

Merit ütles ...

Kõlab väga mõnus ja kiire talveroog! Muide, mul on samasugused nõud, ideealsed igasuguste karride ja vokkide jaoks;)

Liisi ütles ...

Selliste külmakraadidega peab ju ometi saama midagi soojendavalt vürtsikat ja seda kiiresti!

Neid kausse on mul tegelikult ainult need 2, aga see-eest mu lemmikud.

Cremy ütles ...

I added lemongrass as well. Omg it tasted amazing.