neljapäev, 22. detsember 2011

Biscottid pistaatsiapähklite, jõhvikate ja valge šokolaadiga

Itaaliapärased mandliküpsised, mis on olemuselt üsna kuivad, kuid mida traditsiooniliselt süüaksegi tee või kohvi kõrvale, soovi korral kastetatakse otsapidi joogi sisse.


Punased jõhvikad ja rohelised pistaatsiapähkleid muudavad küpsised minumeelest üsna jõuluseks, mistõttu sobivad need hästi ka kingikotti poetamiseks.






Biscottid pistaatsiapähklite, jõhvikate ja valge šokolaadiga


2 pätsi, ca 25-30 tk


250 g jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
100 g suhkrut
1 tl mandliessentsi
50 g sulatatud võid
2 muna
20 g hakitud pistaatsiapähkleid (mitte soolatud!)
30 g hakitud kuivatatud jõhvikaid
30 g valget šokolaadi (kasutasin Odense valge šokolaadi nööpe*)


glasuurimiseks valget šokolaadi (kasutasin Odense valge šokolaadi nööpe*)


Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja suhkur. Lisa mandliessents, sulatatud või ja kergelt lahiklopitud munad.  Lõpuks lisa hakitud pistaatsiapähklid, kuivatatud jõhvikad ja šokolaadinööbid ning sega ühtlaseks. Kummuta tainas jahusele lauale, sõtku läbi ja vormi tainast 2 pätsi. Tõsta pätsid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadi juures 20 minutit.
Tõsta pätsid ahjust välja ja lase 30 minutit jahtuda.
Lõika terava noaga 1-1,5 cm paksusteks viiludeks ja laota viilud ahjuplaadile asetatud metallrestile. Küpseta 100-kraadises ahjus 10-15 minutit kuni küpsesed on kuivad ja servadest veidi pruunikad.
Lase jahtuda.
Soovi korral kasta küpsised otsapidi valgesse šokolaadi ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud plaadile tahenema.



*Retseptis kasutatud Odense tooteid jagas kasutamiseks ja katsetamiseks Kalev

Kommentaare ei ole: