reede, 11. november 2011

Tõeliselt šokolaadised šokolaadiküpsised

Ilmade külmenemisel suureneb minumeelest tunduvalt inimeste magusavajadus. Mida külmem välja, seda paremini lähevad peale tummised šokolaadijoogid ja rammusad koogid. Igaljuhul on need kõige šokolaadisemad šokolaadiküpsised, mis ma eales söönud olen ja on ideaalsed soojendava tee või kohvitassi kõrvale.  


Tõeliselt šokolaadised šokolaadiküpsised

10-12 tk

50 g võid
450 g tükeldatud tumedat šokolaadi
2 muna
170 g suhkrut
0,25 tl vanilliekstrakti
85 g jahu
0,5 tl soola
0,5 tl küpsetuspulbrit

Sulata või ja pool (225 g)  šokolaadist vesivannil ühtlaseks seguks. Vahusta munad suhkruga, lisa vaniljeekstrakt. Jätka vahustamist, lisades juurde sulatatud šokolaadi. 
Sega teises kausis jahu, sool ja küpsetuspulber, sõelu läbi. Lisa kuivainete hulka järk-järgult muna-šokolaadimass. Sega ühtlaseks.
Haki ülejäänud šokoladi väiksemateks tükkideks ja lisa taigna hulka.
Tõsta 2 lusika abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kuhjad, jättes taignakuhjade vahele piisavalt suured vahed, kuna taias valgub laiali. Küpseta 170 kraadi juures 10-15 minutit, kuni küpsised on pealt läikivad ja hakkavad pragunema. Tõsta küpsised koos küpsetuspaberiga restile jahtuma.

Retsept: blogi Maitse Asi


2 kommentaari:

Britt ütles ...

Oi, olen ka neid kunagi teinud ja ikka hullult head on! Laps sõi kohe kolm tükki järjest ja peale seda peitsin ülejäänud igaks juhuks ära.:)

Liisi ütles ...

Tõesti ainult kiitvad kommentaarid nende suussulavate küpsiste kohta!