pühapäev, 16. oktoober 2011

Vürtsikas kõrvitsasupp

Toidufoto koolitusel Kaie Mei juhendamisel valmistatud vürtsikas kõrvitsasupp, kus särtsu lisavad ingver ja tšilli. Kookospiim muudab supi mõnusalt kreemjaks.


Vürtsikas kõrvitsasupp
6 kuni 8-le sööjale

1 kg kõrvisat
3-4 kartulit
1 sibul
2 küüslauguküünt
2 spl õli
ca 2-3 cm jupp ingverit
0,5 värske tšillikauna
500 ml vett
500 ml kookospiima

serveerimiseks röstitud kõrvitsaseemneid ja balsamico´t

Tükelda kõrvits ja kartulid, haki sibul. Kuumuta potis õli ja hauta sibul klaasjaks. Lisa purustatud küüslauguküüned, tükeldatud ingver ja tšillikaun ning prae kergelt läbi. Lisa kõrvitsa- ja kartulikuubikud ning 1-2 klaasi vett. Hauta kuni kõrvits ja kartul on pehmed, vajadusel lisa vett.
Kui kõrvits on pehme, püreesta supp saumikseriga, lisades järk-järgult juurde kookospiima. Vajadusel maitsesta soola-pipraga.
Serveeri röstitud kõrvitsaseemnete ja balsamico-kastmega, kõrvale paku krõbedat saia.


2 kommentaari:

Kat ütles ...

ma teen ka päris sageli kõrvitsasuppi, aga kookosepiima ei ole kunagi pähe tulnud lisada, samas nüüd lugedes tundus nagu ideaalne paariline, peab kindlasti proovima. Ja pilt on väga ilus, nagu ikka.

Liisi ütles ...

Aitäh Kat! Kookospiim annab tõesti mõnusa kreemise konsistentsi.