teisipäev, 25. oktoober 2011

Kõrvitsa-šokolaadikook

Kui nüüd kõik ausalt ära rääkida, siis tegelikult kasutasin koogis ära sahvrisse seisma jäänud kõrvitsamoosi. Ega see ju tavalisest kõrvitsapüreest väga ei erine, vaid suhkrut tuleb sellevõrra vähem lisada.
Igaljuhul sündis sellest kõrvitsamoosist ja vürtsidest mõnus tummine ja pisut jõulutunnet tekitav kook. Kuigi koogi sisse läheb tubli kogus kõrvitsat, ei aimaks seda küll keegi - pigem annavad maitset vürstid ja ingver. Kõrvits aga muudab koogi mahlaseks. Kindlasti sobiks lisaks šokolaaditükkidele taignasse ka pähkleid ja rosinaid lisada.

Vaata, mida veel võiks kõrvitast teha, Nami-Nami kooskokkamise teemast!


Kõrvitsa-šokolaadikook

3 muna
1 dl muscovado suhkrut
2 dl demerara suhkrut (suhkrud võid asendada 3 dl tavalise suhkruga)
4 dl nisujahu
1 tl vanillisuhkrut
1,25 sl küpsetuspulbrit
1 spl kaneeli
1 tl jahvatatud kardemoni
0.5 tl ingveripulbrit
0,5 tl jahvatatud muskaatpähklit
2 spl brändit
100 gr tumedat šokolaadi
0.5 tl soola
1 dl õli
500 gr kõrvitsapüreed

Kaunistamiseks:
Šokolaadiglasuur (50 gr šokolaadi + 1 dl kohvikoort)
Kreeka pähkleid

Vahusta munad suhkruga, lisa brändi ja kõrvitsapüree. Haki šokolaad suuremateks tükkideks ja sega kokku kuivainetega. Lisa munavahule kuivained ja õli. Sega ühtlaseks.
Kalla tainas 24-cm võitatud rõngasvormi või suuremasse keeksivormi. Küpseta 175 kraadi juures 1 tund või kuni koogi keskele pistetud puutikk kuivaks jääb.
Võta ahjust ja lase vormis jahtuda. Kummuta välja ja soovi korral kaunista kook pealt šokolaadiglasuuriga.
Glasuuri jaoks sulata šokolaad ja lisa hulka kohvikoor. Sega ühtlaseks ja nirista koogile. Kaunista tervete kreeka pähklitega.


Kommentaare ei ole: