laupäev, 6. august 2011

Suvikõrvitsasai kukeseentega

Viimase aja parim maitseelamus.


Muuhulgas kadusid hommikuse saiavalmistamisega külmast ka viimased kukeseened, mis pidid olema pea kogu aasta talvevaru. Seega üks kindel puhkuseplaan on minna metsa uute kukekate järele. 
Suvikõrvitsasai maitseb tõesti imeliselt, eriti külma võiliistakuga. Tänu suurele hulgale suvikõrvitsale püsib pehme ka järgmisel päeval.


 Suvikõrvitsasai kukeseenetega 

1 keskmine suvikõrvits (ca 500 g)
100 g kukeseeni
1 sibul
400 g jahu
7 g kuivpärmi
50 g võid praadimiseks
soola
pipart

Valmistamine:
Riivi suvikõrvits, puista peale 1 tl soola ja jäta sõelale 20 minutiks nõrguma. Pigista nõrutatud suvikõrvits käte vahel kuivaks.
Puhasta ja tükelda seened. Tükelda sibul.
Sulata pannil või ja pruunista selles seened ning sibul. Tõsta kõrvale jahtuma. Tõsta pannile riivitud suvikõrvits ja kuumuta 4-5 minutit aeg-ajalt segades. Sega suvikõrvits seene-sibula seguga, maitsesta soola-pipraga ja jäta veidikeseks jahtuma.
Sega kausis jahu ja kuivpärm, lisa juurde suvikõrvitsa-seene segu. Sega läbi. Tee taigna keskele süvend ja lisa 100 ml käesoojast veidi soojemat vett. Sõtku tainas ühtlaseks. Vajadusel lisa jahu, kuni saad paksema kleepuva massi.
Vormi tainas palliks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning vajuta kergelt lamedaks (parem on seda teha jahuste kätega). Soovi korral lõika vette kastetud noaga tainas sektoriteks (lõika noaga nagu torti 8-ks viiluks, aga mitte päris põhjani läbi). Jäta 30-45 minutiks kerkima.
Kuumuta ahi 200 kraadini ja küpseta saia 25-30 minutit kuni sai on pealt kuldne. Ahjust väljavõttes lase 10 minutit märja rätiku all seista, nii ei muutu koorik pealt kõvaks.

Allikas: Good Food

2 kommentaari:

Annuška ütles ...

Pilt on väga isuäratav, seda retsepti peab kindlasti proovima :p

Liisi ütles ...

Aitäh Annuška - retsept on päris mitme inimese peal ära testitud ja tagasisideks on vaid kiidusõnad :)