neljapäev, 2. juuni 2011

Tomati-virsikusalat mündiga

Aiast saab juba peaaegu värske salatikraami kätte. Talisibul ja murulauk kasvavad mühinal, samuti piparmünt, mis järjest oma kasvupinda laiendab. Hoolimata sellest, et usin muruniitja mu piparmündi mõned nädalad tagasi maatasa niitis. Küsimuse peale, kas sa siis aru ei saanud, et seal mingi taim võib kasvada, ainult ühmas, et viskas jah mingit imelikku lõhna peale muruniidukiga ülekäimist :)
Täna aga saab juba mündilehti noppida ja valmistada mahlase grill-liha kõrvale rõõmsavärvilist salatit.

















Tomati-virsikusalat mündiga
4-le sööjale

1 suur purk konserv-virsikuid või 4 värsket virsikut 
4 tomatit
suur peotäis värskeid mündilehti
 
Salatikaste:
3 sl oliivõli
1 sl valget veiniäädikat
1 sl sidrunimahla
soola
musta pipart 
mett

Valmistamine:

Sega kastmeained omavahel ja maitsesta.
Poolita virsikud, eemalda kivid ja lõika virsikud sektoriteks.
Lõika tomatid sektoriteks.
Laota virsikud ja tomatid serveerimistaldrikule. Kaunista mündilehtedega ning nirista peale salatikaste.
   
Algretsept:100 rooga sarja Tomatiraamat (retsept Nami-Namis)

2 kommentaari:

Marju ütles ...

Väga mõnus, värviline ja suvine tunne tuleb peale seda pilti vaadates! :) Salat on ka kindlasti väga maitsev, piparmünt salatites on ka minu üks suur lemmik :)

Liisi ütles ...

Maitsev on tõesti. Minu suureks üllatuseks sobivad nii erinevad komponendid omavahel jube hästi :)