pühapäev, 5. juuni 2011

Maasika-hapukooretort

Maasikahooaeg ei ole üldse enam kaugel. Kuigi ma enda aiast sel aastal veel aedmaasikaid ei saa, saab loodetavasti kraavi tagant metsast metsmaasikaid. Metsaalune on õisi täis, nii et oodata on head saaki. Samuti on korralikku maasikauputust oodata vanaema aias, kus suured puhmad täis valgeid õisi. Vast jaanipäevaks on oma maasikad ikka laual...

See maasikatort on aga meeliülendav. Pakkusin seda oma sünnipäeval ja  kõikidest lauasistunutest igaüks sõi ikka kaks tükki. Isegi need, kes üldjuhul paluvad endale õhem lõik serveerida, palusid lisa.


Maasika-hapukooretort

Põhi:
4 muna
1,5 dl suhkrut
1 dl jahu
0, 5 dl tärklist
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut
2 sl kakaod

Täidis:
1 dl piima
3 tl želatiini
300 g hapukoort
300 g kohupiimapastat
4 sl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
250 g maasikaid

Peale maasikaid ja riivitud šokolaadipuru või šokolaadiglasuuri

Valmistamine:
Vahusta munad suhkruga tugevaks, elastseks vahuks. Sega kuivained omavahel ja seejärel sõelu munavahule hulka. Sega ettevaatlikult tainas läbi ja vala võiga määritud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi. Küpseta 200 kraadi juures 25 min. Jahuta ja lõika kaheks kettaks.

Täidise ained olgu kõik toasoojad. Paisuta želatiin piimas ja seejärel sulata ning jahuta toatemperatuurile. Sega hapukoor, suhkur, vaniljesuhkur ja kohupiimapasta ja nirista segamist jätkates sisse želatiin.

Pane koogipõhi tagasi vormipõhja. Lao peale maasikad (lõikepind aseta vormi vastu, siis jääb pärast ilus maasikatest serv), vala ettevaatlikult peale hapukooresegu ja tõsta peale teine pool. Tõsta kook külmkappi tarduma. 


Enne serveerimist kaunista maasikatega ja šokolaadipuruga või šokolaadiglasuuriga (soovitavalt tõsta kook pool tundi ennem toatemperatuurile, sest külmkapikülmal koogil tardub glasuur hetkega).

Originaalretsepti autor: Elina Sildre, Perenaine.ee 

 

Kommentaare ei ole: