esmaspäev, 2. mai 2011

Marjadega purukook

Suvi hakkab järjest lähemale jõudma ja viimane aeg on ära kasutada eelmisel suvel hoolega sügavkülma varutud marjad. Need alumiste sahtlite põhjast kõige viimased karbid.  Kuna aga hetkel on õues askeldamist nii palju ja kes see ikka tahab pikalt kuuma ahju juures istuda, siis see on küll imelihtne retsept koogi valmistamiseks. Ning sellest saab ikka terve suuuuure plaaditäie krõbedat kooki. Otsa sai see aga imeväel, eriti meeldis lastele.




















Marjadega purukook

250 g toasooja võid
2 dl suhkrut
2 munakollast
8 dl jahu
1 l värskeid või külmutatud vaarikaid ja mustikaid või muid marju
1 spl maisitärklist
2 spl tuhksuhkrut

Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa ükshaaval munakollased ja vahusta uuesti. Lisa vähehaaval juurde jahu ja töötle taignakonksudega purutaoliseks massiks. Laota 2/3 purutaignast küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja suru kätega ühtlasemalt põhjale. 
Sega marjad maisitärklise ja tuhksuhkruga. Laota marjad ühtaselt taignale. Kata marjad ülejäänud purutaignaga. 
Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit kuni kook on pealt kuldne. Lase jahtuda ja lõika ruutudeks.
Soovi korral raputa peale tuhksuhkrut ja serveeri vanillijäätise ning melissilehtedega.


Kommentaare ei ole: