esmaspäev, 25. aprill 2011

Muna-leivapesad

Sel lihavõtetel meie munasid ise ei värvinudki, mis aga ei tähenda, et mune ei söönud. Alustasime Suure reede hommikut toeka hommikusöögiga, milleks olid muna-leivapesad rohelise salatiga. Mõnus värske algus päevale.




 















Muna-leivapesad

4 viilu vormileiba (kasutasin rukkileiba, aga katsetaksin ka õhulise täisteraleivaga)
1 spl võid
4 muna
soola
pipart


Rulli leivaviilud taignarulliga lamedamaks (mugav on seda teha 2 küpsetuspaberilehe vahel, sest minul kippus leib alguses lõikelaua külge kinni jääma) ja suru lamedad leivaviilud muffinivormi aukudesse, et moodustuksid leivakorvid. Sulata või ja pintselda leivakorvid seest sulavõiga.
Küpseta leivakorve 200-kraadises ahjus 5-6 minutit.
Löö iga korvi sisse muna, raputa peale soola ja pipart. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 8-10 minutit kuni muna on soovikohaselt hüübinud. 
Lase hetk jahtuda ja eemalda muna-leivapesad vormist. 
Serveeri rohelise salatiga.








3 kommentaari:

Marju ütles ...

Äge ja mõnusalt lihtne idee. Tahaks isegi järgi proovida :)

Koopatibi ütles ...

Väga isuäratavad ja ilusad!

Liisi ütles ...

Aitäh Marju ja Koopatibi! See on tegelikult ka nii lihtne ja samas ju tavaline kooslus, ainult tavapärasest erinevas vormis. Ideaalne ka näiteks suuremale seltskonnale valmistada kuna saab korraga valmistada 12 muffinipanni augus - kui muidugi nii palju mune korraga varuks on ;)