laupäev, 9. aprill 2011

Hakkliha-kapsarull

Hiljuti märkasin poes ilusaid helerohelisi kapsapäid, millest ühe endaga koju tassisin. Kodus avaldati ka kohe soovi, et oh tee kapsarulle ja just niisuguseid, kus hakkliha sees ikka kohe korralikult. Mulle endale pole aga kapsarullid kunagi väga maitsenud või pole ma häid rulle saanud, aga igaljuhul võtsin need plaani. Sobivat retsepti otsides sattusin nimepoolest küll rulli peale, aga välja tuli hoopis hakklihapäts ehk pikkpoiss.
Maitses hästi nii soojalt kui ka külmalt, sest kapsas muutis hakklihapätsi pehmeks ja mahlaseks. Kapsarullid aga jäidki tegemata :)


Koostis:
400 g värsket kapsast

400 g hakkliha

2 tl röstitud sibulahelbeid või 1 terve sibul

1 dl riivsaia
1 muna

1 sl nisujahu

soola


Valmistamine:

Peenesta kapsas, hauta väheses vees poolpehmeks. Nõruta.

Sega hakkliha hulka hautatud kapsas, leotatud sai või riivsai, muna ja hakitud sibul. Sega ühtlaseks massiks, lisa jahu, maitsesta soolaga.

Vormi piklikuks rulliks, aseta see võitatud ahjupannile ja küpseta 200kraadises ahjus umbes tund aega, kuni roog on pealt kuldpruun.
Serveeri keedetud kartulite, toorsalati ja kastmega.


Sellest kogusest saad ühe suurema või kaks väiksemat pätis nagu mina tegin.

Külmalt sobib hakkliha-kapsarull hästi näiteks võileivakatteks.



Allikas: Nami-Nami

3 kommentaari:

Risto Uuk ütles ...

Kõigepealt pean ikka seda blogi kiitma. Väga ilusad pildid, korrektne grammatika ja suud vett jooksma panevad retseptid.

Vabandan, kui minu küsimus liiga rumal on, aga kas seda sama retsepti kuidagi ilma saia ja jahuta ka teha on võimalik? Ma saan aru, et antud toiduained seovad seda segu, aga ma paraku ei tarvita neid üldse.

Liisi ütles ...

Aitäh Risto! Toidust ilusa foto saamine on üks minu peamine eesmärk, õige grammatika eest aga alati pead anda ei julge :)

Sinu küsimus ei ole üldsegi rumal, tänapäeval ju paljud inimesed ei saa süüa nisutooteid või on lihtsalt loobunud neist.
Kas Sulle sobiks asendada nisujahu mõne muu jahuga, nt täistera või hernejahuga või siis hoopis veidikese tärklisega? Ilmselt midagi väga hullu ei juhtu ka, kui jahu üldse ära jätad, lihtsalt nõruta kapsast kauem.
Saia võib asendada näiteks mannaga.
Toredat katsetamist Sulle ja anna teada kuidas õnnestus!

Risto Uuk ütles ...

Ma proovisin täna siis seda retsepti -- kui saab öelda Sinu retsepti, kuna ma ju "tuunisin" seda üksjagu.

Ma ei kasutanud jahu ega saia, sest kuna ma olen tervisliku eluviisiga, väldin ma neid kõige jõuga.

Igatahes, suur suur tänu retsepti eest! See maitseb ülihästi. Kahjuks ei teinud ma ilmselt kõike kokkamisel nii hästi kui oleks võinud.

Minu hakklihapäts ei tulnud pooltki nii ilus kui see, mis Sul pildi peal on. Ma arvan, et ma oleks pidanud kapsast veidi rohkem hautama ja enne seda ka veel väiksemaks hakkima. Päts hakkas ilusti küll kokku, aga oleks võinud veel rohkem "leiva" moodi olla. Aga võib-olla oli see ka tingitud sellest, et ma jahu ei kasutanud...