kolmapäev, 13. aprill 2011

Grillitud pommuviilud toorjuustu ja tomatiga

Meie avasime grillihooaja juba mõni nädal tagasi. Tookord ma veel polnud avastanud seda pommu-tomati kooslust, kuid nüüd on see suvisteks grillimisteks kindlasti plaanis.
Mulle väga meeldib roa valmistamise juures pommuviiludele soolahelbeid krõbistada ja ahjus näha, kuidas toorjuust kreemjaks sulab. Hiljem niristad roale balsamico kreemi ja kaunistad suure rohelise basiilikulehega. Lihtsalt super!

Kui grillile veel soojaks pole aetud, saab rooga väga edukalt valmistada ka ahjus grillrežiimil.



Koostis:
1 pommut e. baklažaani
soolahelbeid või tavalist soola
2 suuremat tomatit
1/2 karpi toorjuustu
Cayenne'i pipart
balsamico kreemi
basiilikut

Valmistamine:

Lõika pommu umbes 1 cm paksusteks viiludeks, riputa viiludele veidi soolahelbeid ja lase veidi aega seista.
Lõika tomat paksemateks viiludeks.
Määri pommuviiludele toorjuustu, aseta peale tomatiratas. Riputa peale veidi Cayenne’i pipart ja grilli restil või ahjus grillrežiimil 220-kraadi juures 15–20 minutit.
Nirista roale balsamico kreemi ja kaunista basiilikulehega.



Idee: Nami-Namist

2 kommentaari:

Neve ütles ...

Pommu+tomat on väga hää, ma lisan veel mozarellat ja maitsev salat ongi valmis :)

Liisi ütles ...

Kas ikka grillitult? Või grillid ainult pommu ja siis segad tomati ja mozzarellaga? Päris huvitav kohe ;)