esmaspäev, 14. veebruar 2011

Šokolaadi-martsipani südamed

Ilusat sõbrapäeva!



  • 1 pk martsipani (mandlimassist)
  • šokolaadi (soovi korral kasuta erinevaid)
  • kaunistamiseks kuivatatud puuvilju, pistaatsia pähkleid, tordikaunistusi, jõhvikapulbrit vms

Sulata veevannil šokolaad ja lase veidike jahtuda*. Rulli martsipan kahe küpsetuspaberi vahel 0,5 cm paksuseks. Lõika piparkoogivormi abil sobivad kujundid ja kasta sulašokolaadi sisse. Ülejäänud martsipanist vormi ümmargused pallikesed ja kasta šokolaadi sisse. Kaunista meelepäraste kaunistustega ja tõsta maiustused külmkappi tahenema.


* kasutasin šokolaadi temperatuuri mõõtmiseks lihatermomeetrit. Kui eriti täpne olla, siis
  • valge šokolaadi sobiv temperatuur on 29 kraadi
  • piimašokolaadi temperatuur 30 kraadi
  • tumeda šokolaadi temperatuur 31 kraadi
kui termomeetrit käepärast ei ole, tunneta lihtsalt vastu huult, et šokolaad väga kuum ei oleks




Allikas: Terevisoon

4 kommentaari:

Elis ütles ...

Imeilusad südamed, Liisi!
Kaunist sõbrapäeva!

Liisi ütles ...

Aitäh Elis! Toredat sõbrapäeva sullegi!

Anonüümne ütles ...

Tere!
Märkasin nami-namis, et otsisite Tartust rukkililleõisi. Otsisin ka ise ning üllatuslikult õnnestus saada. Nimelt müüb neid vürtsipood raekoja platsil (vana Adidase kauplus).
K.

Liisi ütles ...

Aitäh vihje eest! Astun sealt kindlasti läbi.