neljapäev, 3. veebruar 2011

Hiina sidrunikana

Aasiapäraste toitude valmistamisega ma varem kokku puutunud ei ole, mis aga ei tähenda, et need mulle huvi ei pakuks. Eeldasin, et nende valmistamiseks on vaja mingeid erilisi toiduaineid. Olles aga sattunud selle äärmiselt toreda blogi peale, eriti isuäratavate fotode tõttu, otsustasin proovida kohe kahte retsepti korraga.

Kõigepealt krõbedad kanatükid hapukas kastmes. Välimus ei ole ehk kõige apetiitsem, kuid maitseb siiski hästi.

Vaata ka Nami-Nami kooskokkamist Hiina köök.



Vaja läheb (neljale):

  • 4 kanafileed
  • 1 spl sojakastet
  • ½ tl soola
  • päevalille õli praadimiseks

TAINAS
  • 2 suurt muna
  • 30 g maisijahu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • näputäis valget pipart

KASTE
  • 65 g suhkrut
  • 250 ml kanapuljongit
  • 1 ½ spl maisijahu
  • 1 sidruni mahl
  • ¾ tl soola
  • 3 kooritud sidruniviilu
  • 2 spl päevalilleõli

Lõika kanafileed 2,5 cm suurusteks tükkideks. Sega soja ning soolaga ja marineeri külmkapis 30 minutit.
Taigna valmistamiseks klopi munad, maisijahu, küpsetuspulber ja valge pipar omavahel. Tõsta kanatükid taignasegusse ja vaata, et kõik tükid oleks taignaga kaetud.

Kuumuta õli wokpannil hästi kuumaks ja prae kanatükke osade kaupa kuni kana on küps (paar minutit mõlemalt poolt). Tõsta vahukulbiga köögipaberile, et üleliigne rasv välja nõrguks ning hoia soojas kuni ülejäänud kanatükke praed.

Kastme valmistamiseks sega hästi suhkur, kanapuljong, maisijahu, sidrunimahl ja sool. Kui kasutad toiduvärvi, siis lisa ka see. Lisa ilma kooreta sidruniviilud. Kuumuta pannil 2 spl õli ja lisa kastme koostisained. Kuumuta mõned minutit kuni kaste pakseneb ja selgeks muutub.

Serveri riisiga.


Allikas. Blogi www.heatoit.com


2 kommentaari:

Merit ütles ...

Nii tore, et Sulle maitses! Ma usun, et kui sidrunimahl apelsinimahlaga asendada, siis saab ka väga mõnusa kastme;)

Liisi ütles ...

Tõesti maitsev oli! Samuti krõbe kana magus-hapus kastmes, millest varsti blogin.