laupäev, 22. jaanuar 2011

Kreveti-ananassikarri

Tänu Nami-Nami kooskokkamisele olen katsetanud mitmeid karrisid. See aga on neist kõige-kõigem olnud. Krevetid, ananass ja kookospiim on muidu ka sümpaatsed, aga kokkusegatuna ikka väga-väga head.
Kindlasti tahaksin kunagi proovida ka rannakarpidega originaalretsepti.




Kogus: 4-le sööjale
  • 4 dl kookospiima
  • 1 sl punast karripastat
  • 2 sl kalakastet
  • 1 sl suhkrut
  • 250 g krevette
  • 175 g konservananassi
  • 1 laimi mahl

Serveerimiseks:
  • 1 seemnetest puhastatud ja hakitud punast tshillipipart
  • hakitud koriandrilehti

Lase pool kookospiimast potis keema tõusta. Kuumuta umbes 5 minutit. Lisa punane karripasta ja keeda veel tasasel tulel 5 minutit. Lisa kalakaste ja suhkur ning keeda paar minutit. Sega sisse ülejäänud kookospiim ja lase uuesti keema tõusta. Lisa krevetid, ananassitükid ja laimimahl. Kuumuta keemiseni, vähenda kuumust ja keeda tasasel veel mõned minutid.
Tõsta karri serveerimisnõusse, puista peale punane hakitud tshillipipar ja koriander. Serveeri riisi või muu meelepärase lisandiga.

Allikas: mugandatud raamatust "450 retsepti kogu maailmast"

Kommentaare ei ole: