teisipäev, 11. jaanuar 2011

Kohev riis

Jamie Oliveri riisi valmistamise õpetus. Tulemuseks on tõeliselt kerge ja õhuline riis.

Kohev riis


4-le sööjale


350 gr riisi
meresoola
vett

Lase suur potitäis soolaga maitsestatud vett keema. 

Loputa riisi jooksva vee all umbes 1 minut, et see hiljem kleepuv ei jääks. 
Pane riis keevasse vette, oota kuni terad hakkavad vees ringi „tantsima" ja keeda sellest hetkest 5 minutit. Kurna riis sõela sees. Pane nüüd poti põhja 2,5 cm vett, aja uuesti keema ning jäta aeglasele tulele podisema. Kata sõel kas kaane või fooliumiga ja aseta poti peale. Auruta nõnda 8-10 minutit. Tõsta pliidilt ja soovi korral võid riisi enne serveerimist umbes kuni 20 minutit sedasi kaane all hoida.

Retsept: Jamie Oliver Ministry of Food

Kommentaare ei ole: