teisipäev, 11. jaanuar 2011

Kana tikka masala

Nami-Nami järjekordse kooskokkamise teemaks on soojendavad vürtsikad karrid. See kana tikka masala on küll igati soojaandev ja piisavalt vürtsikas. Kes nii vürtsikat ei armasta, võib karri lisamata jätta.



3-4-le sööjale
  • 2 kanafileed
  • praadimiseks killuke võid ja 1 spl õli
  • 1 sibulat
  • väike kimp värsket koriandrit
  • 0,5 pakki tikka masala maitseainesegu
  • 0.25 tl ingveripulbrit
  • 0,25 tl jahvatatud tšillit
  • 0,5 tl karrit
  • 200 g purustatud tomateid
  • 200 ml kookospiima
  • 200 ml vett
  • soola ja musta pipart

Lõika kanafilee paksusteks ribadeks.

Haki sibul ja koriandrivarred (lehed pane kõrvale) ning kuumuta neid pannil õli ja või segus. Lisa kanaribad ja maitseained ning sega hoolega.
Lisa tomatid, kookospiim ja vesi. Sega hästi ja lase keema.

Keera kuumus maha ja hauta kaane all madalal tulel 20 minutit. Vajadusel lisa vett.
Maitsesta soola ja pipraga.

Raputa peale koriandrilehti ja mandlilaaste, soovi korral lisa mõni lusikas maitsestamata jogurtit.
Serveeri riisiga.

Kommentaare ei ole: