esmaspäev, 19. juuli 2010

Piimakissell mustikatega

Lihtne kodune magustoiduklassika. Maitseb imehästi värskete omakorjatud mustikatega.



  • 1 l piima
  • 4 sl maisitärklist
  • 5 sl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut

Serveerimiseks:
  • mustikaid

Valmistamine:

Sega potis 9 dl piima ja suhkur ning kuumuta tasekesi keemiseni. Lisa ülejäänud piimaga segatud maisitärklis ja kuumuta õrnalt segades uuesti keemiseni. Keeda 2-3 minutit, kuni kissell pakseneb.
Lisa vanillsuhkur.
Jaota kissell magustoidukaussidesse. Lase jahtuda ning serveeri kisselli marjadega.

reede, 16. juuli 2010

Saksa kartulisalat suitsupeekoniga

Toitev salat, mis valmib kiiresti ja sobib hästi suviseks eineks.


  • 500 g keedetud varajast kartulit
  • 200 g suitsupeekonit
  • 1 punane sibul
  • 2 värsket marineeritud kurki
  • hakitud murulauku

Kaste:
  • 0,5 dl õli
  • 1 tl valgeveiniäädikat
  • 1 tl suhkrut
  • soola ja musta pipart

Valmistamine:
Lõika peekon ribadeks ja pruunista pannil. Viiluta kartul, sibul ja hapukurk ning lisa juurde peekon ja murulauk. Sega kastmeained, vala salatile ja sega õrnalt läbi. Lase veidi maitsestuda ja serveeri.



Allikas: 100 rooga "Salatiraamat"

reede, 9. juuli 2010

Siiruviiruline šokolaadi-mascarpone kreem

Üle pika aja üks tõeliselt mõnus magustoit. Hästi kreemjas ja hõrgu kohvilikööri maitsega. Piisab väikesest portsjonist, kuna kreem on üsna rammus.

Lisan hilisema kommentaarina:

Tegin täna jälle, aga seekord kasutasin mascarpone juustu. Üldse ei tulnud välja. Juba alguses tundus mascarpone selline tükkidega ja pigem kohupiimalaadne. Lõppkokkuvõttes ei muutunud segu üldse kreemjaks vaid jäi selline lihtsalt mass ja maitselt oli liiga šokolaadine ning vänge. Kasutasin Kalevi tumedat šokolaadi (olen üsna kindel, et eelmisel korral kasutasin sama).



  • 140 g tumedat šokolaadi
  • 1.5 dl 35% rõõska koort
  • 5 sl Bailey's või Vana Tallinna vm koorelikööri
  • 250 g toorjuustu
Kaunistuseks:
  • hakitud šokolaadi

Valmistamine:

Murra šokolaad tükkideks ja pane 1,5-2 minutiks mikrosse, kuni šokolaad on sulanud.
Vahusta rõõsk koor ja lisa kooreliköör. Hõõru toorjuust pehmeks ja sega vahukoore hulka. Kui šokolaadisegu ja toorjuustusegu on mõlemad toasoojad, siis sega siiru-viiruliselt kokku. Jaota magustoidupokaalidesse ja kaunista hakitud šokolaadiga.





Allikas:
Nami-Nami retseptikogu

kolmapäev, 7. juuli 2010

Maasika-toorjuustutort


Nami-namis käib kooskokkamine "Suvine maasikatort".
Siin üks lihtsalt valmistatav tort, mis sai sööjatelt rohkelt kiidusõnu. Erinevalt originaalretseptist kasutasin mascarpone asemel toorjuustu.



Ligikaudu 12 portsjonile

45 tk Savoiard (Ladyfingers) küpsiseid
600 g toorjuustu
200 g valget šokolaadi
200 ml vahukoort
1 tl vanill- või vanilliinsuhkur
250 g maasikaid

SIIRUP
2 dl vett
1 sidrunist pressitud mahl
2 dl suhkrut

Valmistamine:
Siirupiks vala potti vesi, suhkur ja sidrunimahl, aja keema ja keeda 4–5 minutit. Lase siirupil jahtuda.
Leota küpsiseid ükshaaval korraks siirupis ja lao 1/3 neist koogialusele.
Sulata vesivannil valge šokolaad, lase pisut jahtuda. Vahusta koor ja sega ettevaatlikult sulatatud šokolaadi ja toorjuustu hulka.
Lisa kreem küpsiste peale, selle peale pane 1/3 tükkideks lõigatud maasikatest.
Seejärel laota uus kiht siirupis leotatud küpsiseid, taas kreem ja kõige peale maasikad. Samuti kolmas kiht.
Soovi korral kaunista piparmündilehtedega või riivitud valge šokolaadiga.



Allikas: Toidutare