reede, 21. mai 2010

Külm redisesupp

Suurepärane kõhutäide kuumal suvepäeval. Toekamaks lõunaks võib supile lisada kurki, tomatit ja viinerit.



Kogus neljale

  • 400 kuni 450 g redist
  • 5 dl keefirit
  • 2 dl 10% rõõska koort
  • sidrunit (1-1.5 sl mahla)
  • 1 tl suhkrut
  • 3-4 tl ürdisoola
  • 0.25 tl musta pipart

Serveerimiseks:

  • hakitud värsket murulauku

Valmistamine:
Pese ja tükelda redised ning peenesta koos keefiriga köögikombainis.
Sega rõõsk koor sidrunimahla ja suhkruga, lisa supile. Maitsesta ürdisoola ja pipraga.
Serveeri külmalt koos hakitud murulauguga.




Allikas: Pereköögi kokaraamat

kolmapäev, 19. mai 2010

Tomati-basiiliku bruschetta

Värskete koduaia tomatite aeg ei ole enam kaugel. Minu absoluutne lemmik on tomati-basiiliku bruschetta, mis sobib ideaalselt päikeselise suvehommiku alustamiseks.




  • saia (ciabattat, pikka saia vm)
  • 2 tomatit
  • värsket basiilikut
  • ürdisoola (küüslauguga)
  • musta pipart
  • oliiviõli (küüslaugumaitselist)
  • palsamico äädikat

Lõika saiast parajad viilud ja rösti kas rösteris või ahjus.
Lõika tomatid väikesteks tükkideks ja sega hakitud basiilikuga. Lisa veidike oliivõli ja palsamico äädikat. Maitsesta soola ja pipraga. Sega kõik ained läbi ja aseta segu röstitud saiaviiludele. Naudi!

teisipäev, 11. mai 2010

Rabarberi-mandlikreemipirukas

Minu rabarberihooaja avas rabarberi-mandlikreemipirukas. Nagu nimigi ütleb, on tegemist mõnusalt pehme ja kreemja küpsetisega, millele annab särtsu rabarberi hapusus. Tsiteerides allikat "Maiasmoka ilus unenägu" :)



Tainas:
100 g võid
30 g suhkrut
2 munakollast
140 g jahu
20 g kartulitärklist

Täidis:
300 g rabarberit
50 g kooritud mandleid või mandlilaaste
50 g tuhksuhkrut
3 muna
300 g kodujuustu
100 g hapukoort
75 g suhkrut

Vahusta toasoe või ja suhkur ning lisa munakollased. Sega jahu ja kartulitärklis ning sõelu võivahu hulka. Suru tainas vormi põhja ja äärtele ning pane külmkappi.
Peenesta mandlid minilõikuris või köögikombainis. Lisa tuhksuhkur ja jätka peenestamist veel paar minutit. Lisa munad, suhkur, kodujuust, hapukoor ja püreesta ühtlaseks. Tükelda rabarber ning laota põhjal. Vala peale täidis ning küpseta 200-kraadises ahjus 30-35 minutit.



Allikas: Oma Maitse, mai 2010