esmaspäev, 27. detsember 2010

Kreeka pähklitega iirised

Kellele meeldivad lehmakommid, sellele meeldivad kindlasti ka need iirised. Väga-väga magusad, ühest tükikesest piisab magusaisu täitmiseks.



  • 100 g valget šokolaadi
  • 110 g kreeka pähkleid
  • 250 g võid
  • 3,75 dl piima
  • 500 g suhkrut
  • 1 tl vanillsuhkrut

Vooderda 25 x 20 cm ahjuplaat küpsetuspaberiga.
Sulata potis või, lisa piim suhkur ja vanillsuhkur ning kuumuta keskmisel kuumusel pidevalt segades. Keeda kuni segu hakkab paksenema, aeg-ajalt segades.
Kontrolli, kas iirisesegu on valmis. Kalla tilk segu veeklaasi sisse. Segu ei tohiks laiali valguda, vaid peaks peene nirena põhja vajuma ning vesi ei tohi liiga sogaseks muutuda. (tegelikult mul see väga hästi ei õnnestunud, kuigi keetsin segu umbes tund aega. Pikast keetmisest muutusid ka iirised pruuniks)
Tõsta tulelt ja lisa tükeldatud valge šokolaad, sega kuni šokolaadi sulamiseni. Puista hulka ka jämedalt hakitud kreeka pähklid.
Vala segu ettevalmistatud ahjuplaadile ja tõsta paariks tunniks kuni üleöö külma tahenema. Lõika tahkunud mass väikesteks kuubikuteks.

Allikas: Kuldne Šokolaadiraamat

Kommentaare ei ole: