esmaspäev, 27. detsember 2010

Kookostrühvlid

Kreemja sisuga Raffaello komme meenutavad trühvlid. Või siis mannapudrukommid nagu Eva neid nimetas :)



  • 100 g võid
  • 200 g (pool purki) magusat kondenspiima
  • 100 g kookoshelbeid + 50 g trühvlite veeretamiseks
  • 100 g toasooja maitsestamata toorjuustu
  • 1 spl mett
  • 2 vaniljevahvlit (50 g)
  • kuivatatud jõhvikaid

Kuumuta potis võitükke ja kondenspiima, kuni või on sulanud.
Lisa 100 g kookoshelbeid, sega hoolikalt ja kuumuta segu paar minutit.
Tõsta pliidilt ja lase jahtuda.
Sega omavahel hoolikalt toorjuust ja mesi.
Haki vahvlid peeneks puruks.
Sega jahtunud segu mee-toorjuustu ja vahvlipuruga.
Tõsta trühvlimass mõneks tunniks või üleöö külmkappi tahenema.
Võta väike ports segu ja vormi pallikesed. Veereta trühvleid kookoshelvestes.
Soovi korral kaunista kookostrühvel jõhvikatükikesega.
Hoia serveerimiseni külmkapis. Sellest kogusest saab u 30-40 kommi, oleneb, kui suured pallikesed teha.


Allikas: Blogi Siit nurgast ja sealt nurgast

2 kommentaari:

Mari-Liis ütles ...

Miks mannapudrukommid, Liisi ja Eva? :D:D
Jõhvikas on väga hea mõte.

Liisi ütles ...

Eva ei teadnud, millest need tehtud, on ja arvas, et mannapudrust :D