kolmapäev, 17. november 2010

Makaronid juustukastmega

Makarone juustukastmega (macaroni and cheese) peetakse ameeriklaste üheks lemmiktoiduks. Eriti populaarseks sai see roog 1802. aastal kui Thomas Jefferson serveeris seda Valges majas.
Makarone juustukastmega on lihtne valmistada ja kõik vajalikud toorained on pea alati kodus olemas.
Vaata ka Nami-Nami kooskokkamist "Makaronivormid"


  • 3.5 dl makarone
  • 1 sl võid
  • 2 sl jahu
  • 1 küüslaugu küüs
  • 3 dl väherasvast piima
  • 1 tl mahedamat sinepit
  • noaotsatäis musta pipart
  • 3 dl riivitud juustu
  • 3 sl riivitud parmesani

Valmistamine:
Keeda makaronid soolases vees pehmeks ja nõruta.
Keera ahi 220 kraadile soojenema.
Sulata pannil või, lisa jahu ja kuumuta segades 1 minut. Lõika küüslauk pooleks ja lisa või-jahu segu hulka. Lisa vähehaaval segades piim. Kuumuta kaste keemiseni ja keeda 1 minut.
Võta pott tulelt, eemalda kastmest küüslaugutükid ning sega juurde sinep. Maitsesta piparaga. Lisa riivitud juustud, sega sulamiseni.
Sega kaste ja makaronid omavahel ja vala ahjuvormi. Soovi korral võid peale veel juustu raputada.
Küpseta vormi ahjus 15 min kuni juust on pealt veidike pruuni tõmbunud.

Kommentaare ei ole: