esmaspäev, 8. november 2010

Mahlane ananassi-porgandi plaadikook


Kuna täna hommikuks oli meil maa juba peaaegu valge, siis värvilise sügise meenutuseks rõõmsalt kollane plaadikook. Kui suhkruglasuur tundub liiga magus, siis selle asemel võib teha ka toorjuustukatte.



  • 200 g võid
  • 2,5 dl suhkrut
  • 3 muna
  • 5 dl peenelt riivitud porgandit
  • 1 väike purk ananassitükke
  • 1 dl ananassikompoti vedelikku
  • 6 dl jahu
  • 3 tl küpsetuspulbrit

Suhkruglasuur:
  • 2,5 dl tuhksuhkrut
  • 1 dl ananassimahla
või

Toorjuustukate:
  • 150 g toorjuustu
  • 2 tl sidrunimahla
  • 1,5 dl tuhksuhkrut

Vahusta toasoe või suhkruga kohevaks ja lisa ükshaaval munad. Lisa munavahule riivitud porgand, tillukesteks tükkideks lõigatud ananass ja kompotivedelik. Lõpuks lisa ka omavahel segatud kuivained.
Laota tainas 30x35 cm suurusele küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (kuna tavaline ahjuplaat on laiem, siis ära päris äärest-ääreni tainast laiali aja). Küpseta alumisel siinil 200 kraadi juures 20-25 minutit. Lase koogil leigeks jahtuda.
Glasuuri jaoks sega tuhksuhkur mahlaga (toorjuustukattega jaoks sega toasoe toorjuustu sidrunimahla ja tuhksuhkruga), kata kook suure noa abil glasuuriga. Lõika kook tükkideks keeva vette kastetud noaga vahetult enne serveerimist.

Allikas: Suur küpsetamisraamat

1 kommentaar:

helen-helen ütles ...

väääga maitsev!!! pehme, ilus, lihtne, suurepärane! :)