teisipäev, 2. november 2010

Kana-makaronivorm karrikastmega

Inspireerituna Nami-Nami kooskokkamise teemast "Makaronivormid" valmis see kana-makaronivorm. Karrine kanakaste sobib ideaalselt ka riisi või kartulite kõrvale.



  • 300 g makarone
  • 2 kanafileed
  • 0.5 tšillipipra kauna
  • 2.5 dl kanapuljongit
  • 1 dl hapukoort
  • 1 sl sidrunimahla
  • 300 g külmutatud herned, maisi, porgadeid
  • 1 sl maisijahu
  • 0.5 tl soola
  • 1 tl karrit
  • 200 g riivjuustu (nt Gouda)

Keeda makaronid soolases vees peaaegu pehmeks, kurna ja tõsta kõrvale.
Lõika kanafileed tükkideks ja pruunista. Maitsesta soola, karri ja hakitud tšillipipraga. Lisa puljong, hapukoor, sidrunimahl, külmutatud juurviljad, hauta vähemalt 5 minutit. Roa paksendamiseks sega maisijahu vähese veega ning kalla kastme hulka, ise pidevalt segades. Lase korraks keema tõusta.
Vala makaronid kõrgemasse võitatud ahjuvormi, kalla peale kaste ja kõige peale raputa riivjuust. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit kuni juust on kenasti sulanud.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kas see kaste peaks katma kõik makaronid ja kana? Ühe korra olen seda toitu teinud. Hea oli, kuid siis kastet nii palju ei tulnud, et see kõik kataks.

Liisi ütles ...

Ei, kastet päris vormi servani küll ei jagu, Pigem valgubki see läbi makaronide vormi põhja.
Kui tahad rohkem kastet, suurenda pulgongi kogust. Kusjuures mulle meeldib seda kanakastet serveerida riisiga rohkem kui makaronivormis.