teisipäev, 16. november 2010

Kana strooganov

See kanakaste on väga maitsev argine roog, mis valmib kiiresti ja vähese vaevaga. Sobib serveerida nii kartuli kui ka riisiga. Eriti mõnusa sõmera riisi saad selle õpetuse järgi valmistades.
















  • 2 kanafileed (u 400g)
  • 150 g šampinjone
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 2,5 dl kanapuljongit
  • 1,25 dl hapukoort
  • 1 kuhjaga sl jahu
  • 0,5 tl paprikapulbrit
  • soola
  • pipart
  • võid praadimiseks
  • serveerimiseks peterselli

Valmistamine:
Kuumuta pannil õli. Lõika kanafileed ribadeks ja prae mõõdukal kuumusel peaaegu pehmeks, aga ära pruunista! Tõsta kanafileed kõrvale.
Lisa pannile veidi võid ning kuumuta. Pese šampinjonid ning lõika viiludeks. Haki sibul. Vala mõlemad pannile ning kuumuta pehmenemiseni (mõni minut).
Lisa hakitud küüslauguküüned ning kuumuta veel minuti jagu.
Lisa pannile supilusikatäis jahu ning kuumuta umbes minut kõike koos.
Tõsta kanafileed pannile tagasi, vala peale kanapuljong ning hapukoor ja maitsesta paprikapulbri, soola ja pipraga. Lase kastmel keema tõusta ning hauta tasasel tulel umbes 5 minutit. Katsu noa või kahvliga, kas kanaliha on pehme ja maitse kastet. Vajadusel lisa maitseaineid või hauta mõni minut veel.

Serveeri riisi või kartulitega, raputa peale hakitud värsket peterselli.


Allikas: Pereköögi kokaraamat

Kommentaare ei ole: