laupäev, 25. september 2010

Sidruni-moonikeeks

Külluslikult mooniseemneid sisaldav keeks on mõnusalt sidruniline. Mulle sidrun küpsetistest väga maitseb, nii ka see keeks. Samuti sai teistelt sööjatelt hulgaliselt kiidusõnu!
PS. Peale söömist võiks igaks juhuks naeratust peeglist kontrollida, et mitte välja näha nagu ilma kiivrita sõitev rõõmus mootorrattur :D



  • 150 g võid
  • 2,5 dl suhkrut
  • 2 muna
  • 1,5 dl jahu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl soola
  • 100 g jahvatatud mandleid
  • 2 dl mooniseemneid
  • 1 dl vett
  • 1 dl pressitud sidrunimahla
  • 1 tl riivitud sidrunikoort
  • riivsaia

Glasuur:
  • 50 g maitsestamata toorjuustu
  • 50 g sulatatud võid
  • 0,5 dl tuhksuhkrut
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 1 sp piima
  • 1 sp heledat siirupit
  • 3 sl pressitud sidrunimahla

Toasoe või vahustada suhkruga, lisada ühekaupa munad. Segada omavahel jahu, küpsetuspulber, sool, mandlijahu, mooniseemned, lisada õrnalt võivahule. Kõige lõpuks lisa vesi, sidrunimahl ja riivitud sidrunikoor. Tõsta tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud keeksivormi ja küpseta 175-kraadises ahjus 50 minutit.
Lase keeksil vormis paar minutit jahtuda ja kummuta lauale. Jahuta restil. Glasuuri jaoks vispelda kõik ained ühtlaseks ja nirista keeksile.


Allias: Oma Maitse 2010 märts

3 kommentaari:

Koopatibi ütles ...

Tundub väga mõnus!

Liisi ütles ...

Oli küll hea! Kindlasti läheb kordamisele!

Doris ütles ...

Oi, seda pean küll proovima! Moonid ja sidrun on mulle alati tundunud väga ahvatleva kombinatsioonina. Kahjus aga pole veel jõudnud sellega ise väga katsetada.