teisipäev, 7. september 2010

Pommupüree

Seda pommupüreed* serveerituna krõbedal röstsaial pakkus esimest korda mulle töökaaslane. Nädal aega painas mind mõte tollest ülimaitsvast kooslusest kuni lõpuks retsepti kätte sain. Hiljem leidsin sarnase retsepti ka Nami-Namist.
Püree tuleb üsna küüslaugune, kes aga küüslauku ei armasta, võib seda mahedama maitse saamiseks eelnevalt ahjus röstida. Püree sobib ka purki hoidistamiseks, kuid siis jäta küüslauk esialgu lisamata, vaid haki see serveerides juurde.

*Pommu ehk baklažaan



Koostis:
  • 500 g pommut ehk baklažaani
  • 50 g peenestatud šalottsibulat
  • 1 küüs peenestatud küüslauku
  • 100 g värsket hästi küpset tomatit
  • 1 kuhjaga sl värsket hakitud siledalehist peterselli
  • 0.5 dl külmpressitud oliiviõli
  • veidi sidrunit
  • meresoola
  • purustatud musta pipart
Valmistamine:
Grilli pommusid (tervelt!) kuumas grillahjus, kuni need mustavad. Eemalda kergelt söestunud koor ning haki viljaliha hästi peeneks. Koori tomatid, eemalda seemned ja tükelda.
Pane hakitud viljaliha kaussi, lisa hakitud sibul, küüslauk, hakitud tomatid ja maitseroheline.
Sega juurde oliiviõli ja sidrunimahl, maitsesta soola ja pipraga.

1 kommentaar:

Pille ütles ...

Oi, see on tõesti üks mõnus pommumääre. Röstsaial on minugi lemmik.