esmaspäev, 2. august 2010

Valge šokolaadi panna cotta

Panna cotta (itaalia keelest kuumutatud koor) on klassikaline Itaalia magustoit, mille valmistamiseks kuumutatakse koor või piim suhkruga, segatakse juurde želatiin ning lastakse jahtuda.

Panna cottat võid põnevamaks muuta erinevate lisanditega. Valge šokolaadi panna cotta on muidu küllalt magus, kuid hapukate sõstardega imehea.



  • 4 dl vahukoort
  • 0,5 dl suhkrut
  • 150 g valget šokolaadi
  • 2 tl želatiinipulbrit

Serveerimiseks:
  • punaseid sõstraid või muid marju

Pane želatiinipulber 1 dl vahukoore sisse paisuma. Kuumuta ülejäänud koor koos suhkruga keemiseni. Lisa koorele tükeldatud šokolaad ning kuumuta madalal tulel kuni šokolaad on sulanud. Lahusta madalal kuumusel segades ka želatiin ja nirista kuuma kooresegu hulka, sega läbi. Kalla pokaalidesse või magustoiduvormidesse ja aseta paariks tunniks külmkappi tarduma. Kaunista marjadega.




Alllikas: 100 rooga "Magustoidud"


Kommentaare ei ole: