laupäev, 14. august 2010

Porgandimuffinid toorjuustuglasuuriga

Muffinid, mille tegemine võttis nädal aega. Ühel ilusal varajasel hommikul alustasin nende muffinite valmistamist, kuid kriitiliselt kella vaadates, tundus, et läheb siiski liiga kiirustamiseks. Suhkruga segatud või seisis päevi külmkapis. Järgmisel korral, kui võtsin uuesti kõik ained valmis, olid munad puudu. Jälle jäi võisegu seisma. Lõppude lõpuks said nad siiski tehtud ja maitsesid väga hästi.
Porgand muudab muffinid hästi mahlaseks ja sidruniga toorjuustuglasuur on mõnusalt hapukas.




  • 125 g toasooja magedat võid
  • 125 g fariinisuhkrut
  • 3 muna
  • 125 g nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl riivitud muskaatpähklit
  • 0,5 tl jahvatatud kaneeli
  • 150 g riivitud porgandit
  • 30 g hakitud kreeka pähkleid

Toorjuustuglasuur:
  • 200 g toorjuustu
  • 125 g tuhksuhkrut
  • sidrunit - 2 tl mahla

Valmistamine:
Hõõru või suhkruga pehmeks. Lisa ükshaaval vahustades munad.
Lisa vähehaaval küpsetuspulbriga segatud jahu, muskaat ja kaneel ning sega ühtlaseks.
Sega puulusikaga juurde porgand ja kreeka pähklid.
Jaota tainas võitatud muffinivormidesse, nii et vormid oleksid 2/3 ulatuses täidetud.
Küpseta 180-kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni muffinid on kerkinud ja näpuga katsudes küpsed tunduvad.
Toorjuustuglasuuri jaoks klopi kõik ained ühtlaseks ja määri jahtunud muffinitele.
Soovi korral kaunista kreeka pähklitega.



Allikas:mugandatult Briti ajakirjandus

2 kommentaari:

Linda Zagorska ütles ...

Suurepärased muffinid! Eriti hästi sobivad Jõuluaega! Porgantid panin rohkem, see teeb veel mahlasemaks.

Liisi ütles ...

Aitäh Linda!