reede, 9. juuli 2010

Siiruviiruline šokolaadi-mascarpone kreem

Üle pika aja üks tõeliselt mõnus magustoit. Hästi kreemjas ja hõrgu kohvilikööri maitsega. Piisab väikesest portsjonist, kuna kreem on üsna rammus.

Lisan hilisema kommentaarina:

Tegin täna jälle, aga seekord kasutasin mascarpone juustu. Üldse ei tulnud välja. Juba alguses tundus mascarpone selline tükkidega ja pigem kohupiimalaadne. Lõppkokkuvõttes ei muutunud segu üldse kreemjaks vaid jäi selline lihtsalt mass ja maitselt oli liiga šokolaadine ning vänge. Kasutasin Kalevi tumedat šokolaadi (olen üsna kindel, et eelmisel korral kasutasin sama).



  • 140 g tumedat šokolaadi
  • 1.5 dl 35% rõõska koort
  • 5 sl Bailey's või Vana Tallinna vm koorelikööri
  • 250 g toorjuustu
Kaunistuseks:
  • hakitud šokolaadi

Valmistamine:

Murra šokolaad tükkideks ja pane 1,5-2 minutiks mikrosse, kuni šokolaad on sulanud.
Vahusta rõõsk koor ja lisa kooreliköör. Hõõru toorjuust pehmeks ja sega vahukoore hulka. Kui šokolaadisegu ja toorjuustusegu on mõlemad toasoojad, siis sega siiru-viiruliselt kokku. Jaota magustoidupokaalidesse ja kaunista hakitud šokolaadiga.





Allikas:
Nami-Nami retseptikogu

1 kommentaar:

Pille ütles ...

Nii tore, et maitses!